Начало История

История

Семействата учредили тази Асоциация, освен че обучават своите деца в домовете си, имат активна гражданска позиция относно образователните тенденции в страната ни. Всички съзнаваме важността на това да образоваме и възпитаме поколение, което ще донесе истинска и положителна промяна в България. Промяна етична, морална и материална, която е основана на старите, но покрити с прах основи на Евро-атлантическата цивилизация. Учредителите са в основата на всяка организирана до момента среща в страната с цел популяризиране на домашното образование.

Събития през 2017

Скъпи приятели, опитът натрупан през годините ни показва, колко важни и полезни са семинарите и конференциите за общността на домашнообразоващите родители и учащите в дома деца. През 2017-та година няма да нарушим традицията, затова сме планирали няколко събития с надеждата, че ще са полезни и изграждащи за всички ни.

През месец май, 13-ти, събота, в София ще се проведе семинар на тема: „Бащите и домашното образование“. Подробности за мястото и програмата на семинара ще публикуваме скоро. Всеки знае, понеже вижда, колко много майките са ангажирани с образованието на децата. Не всеки вижда, а вероятно и мнозина не знаят, къде е мястото на бащата в процеса на домашното образование. Какъв трябва да бъде един баща, за да е максимално полезен за своето семейство!? Визионер, предприемач, съпруг, татко, а може би трябва да е домакиня или вечно криещият се зад вестник телевизионен маниак . . . Ще си говорим затова и още много други теми, от които до голяма степен зависи успеха на домашното образование.

Между 2-ри и 6-ти септември (отново 5 дена и отново на познатите дати), ще се проведе 12-та поред Национална конференция за домашно образование. По традиция, мястото на конференцията ще е в Централна България, на приятно за отдих и разговори място, което ще ви съобщим достатъчно рано. Успешната формула с работилници за деца и възрастни, по време на Конференцията и този път ще е гръбнакът на събитието. Разбира се, няма да пропуснем забавната вечер на талантите, в която децата и родителите ще покажат своите артистични умения. Специални вечери по отделно ще има за майките и за бащите, в които се надяваме да обменим много опит, а и да планираме съвместни действия за укрепване на връзките в общността, които ще са много важни и полезни в бъдеще. В програмата на Конференцията ще намерите подробна информация за всяко планирано мероприятие. Тя ще бъде публикувана достатъчно рано в сайта на Асоциацията.

В края на месец ноември, 26-ти, събота в София ще се проведе още един изключително интересен семинар, който ще е и последното събитие за годината. Темите ще са практични и полезни, но ви предлагаме да ги уточним на Конференцията през септември, когато се видим и поговорим за всичко, което ни вълнува, тревожи, радва, насърчава или обезсърчава. Знаем, че темите, които ни вълнуват са много, затова ви предлагаме още от сега да мислите какви са въпросите, върху които искаме да коментираме и дискутираме на последното за 2017-та година събитие.

В очакване на всички срещи:

Екипът на АДО