Здравейте! Вие четете първият сайт за домашно образование в България. Всичко започна като добра инициатива на ентусиазирани семейства в средата на 2005-а година, за да се развие впоследствие до движение на голяма семейна общност, която обучава своите деца в домовете си. През годините, екипът на този уебсайт и няколко семейства, активно служещи на каузата за домашно образование, работят усърдно, превеждайки статии и книги, пишейки авторски статии за домашното образование и организирайки ежегодни конференции.

 

Домашното образование в България

Разкази на домашно образоващи български семейства

 

Асоциация за домашно образование Ви представя първата книга, чрез която може да надникнете в домовете на 19 български семейства, които образоват своите деца у дома. Книгата е уникална, не защото представя нов метод на образование, напротив, става въпрос за добре познат и винаги практикуван метод на образование в цялата история на човечеството. Българите са привързани към своите домове, затова открай време са разбирали, че естествената среда за образованието и възпитанието на едно дете е семейството. 

Когато прочетете свидетелствата на семействата за образователния процес в дома, ще откриете много повече от практични съвети или добри практики. Движещата сила у всяко семейство – да даде максимално добро образование на своите деца, е свързана пряко с ценностите и светогледа на родителите. Основна цел в целия образователен процес е да се предадат тези ценности и светоглед на поколенията след нас, така, както е било винаги в историята на първосъздадената институция – Семейството.

Може да поръчате книгата от Издателство „Нов Човек“ 

 

Нови статии

Домашното образование – най-добрата образователна реформа

Пет причини защо домашното образование е най-интелигентният начин за обучаване на деца през 21 век

Изследване в Харвард показва опасностите от ранното записване на децата в училище

Няколко думи за възпитанието

Да завършим маратона

Педагогиката в историята

Селото и градът като възпитателни общества

Педагогически възгледи от 1924 година

За образованието

Образование е това, което остава, когато забравим всичко, което сме научили в училище.

Алберт Айнщайн (1879-1955)