Анатомия и физиология на човека


Представяме Ви новия учебник от поредицата "Млад изследовател":

"Изследване на творението с Анатомия и физиология на човека"

Този уникален курс изучава човешкото тяло като използва увлекателен текст, занимания, интересни експерименти и доказани методи, за да помогне на децата да запомнят това, което са научили. Текстът е много привлекателен за деца на възраст от шест до тринадесет години. Материалът е представен в разговорен стил, който ще направи естествените науки очарователни и незабравими за децата ви, създавайки обстановка, при която ученето е радостно преживяване.

На пръв поглед, учебниците от поредица "Млад изследовател" изглеждат като стандартните детски енциклопедии с твърди корици. Те са добре отпечатани и пълни с пълноцветни илюстрации. Но фокусът върху дадена област на науката и методите, по които се представя всеки урок се различават значително от подхода при стандартните енциклопедии и учебници. 

Учебникът по "Анатомия и физиология на човека" (270 страници) се занимава доста задълбочено с темите свързани с човешкото тяло, като информацията, дейностите, писането, експриментите и въпросите имат за цел да дадат на децата добро познание по тези теми. Децата събират достатъчно информация и идеи, за да започнат да се интересуват от анатомията, да задават по-сложни въпроси и да разбират приложенията ѝ.

Авторката Джийни Фулбрайт пише така, сякаш разговаря с децата си, така че стилът на писане е много директен и личен. Тя използва много от идеите на Шарлот Мейсън свързани с четенето на вдъхновяващи книги, преразказването, воденето на работна тетрадка (дневник) с интересни диаграми, илюстрации и статии по изучаваните теми.   

В началото на книгата, децата се запознават накратко с историята на медицината от древността до наши дни, след което изучават анатомията на клетката чрез интересна аналогия, която им помага да запомнят различните органели. Следват подробни глави за различните системи в човешкото тяло - скелетна, мускулна, храносмилателна, отделителна, дихателна, сърдечно-съдова, нервна, ендокринна, покривна, лимфна и имунна. Те са изпълнени с многобройни въпроси, илюстрации, разяснения и секции "Опитайте това!", чрез които децата научават по какъв удивителн начини е сътворено и работи човешкото тяло.

* * *

Книгата е преведена от екип домашни ученици.

 

Категории: Домашно образование, Семейство, Практични насоки, Методи