Германец защитава правото на държавата да отнема деца

Скъпи колеги (Майкъл Ферис се обръща лично към своите колеги юристи), получих следният имейл от господин Щефан Шмит написан в отговор на възмущението ни изразено по случая свързан с шокиращото нападение и бруталното отнемане на домашно образованите деца на сем. Вундерлих. Моля прочетете коментара ми по-долу и след това преминете към действие.

 

*Препратено цяло без редакция* 

--------Оригинално Писмо------------ 

От: Щефан Шмит [личен имейл редактиран и премахнат]

Изпратено: Сряда, Септември 04, 2013 7:31 сутринта

До: info*********

Повод: Вашата статия: Помогнете на Вундерлих да си върнат децата

Скъпи г-н Ферис,

Напълно шокиращо и неприемливо е това, което се случва. Извинявайте, но НЯМАМ предивд случващото се в Германия, имам предвид вашата статия. Никога не съм чел статия с такова количество арагонтност, невежство и т.н.

Вашият памфлет съдържа огромно количество полемични глупости. Изглежада е написан единствено с цел да привлече внимание и да подхрани съмнителните ви амбиции. Напълно неприемливо е да злоупотребявате, ограничавате и влияете върху свободата на една независима държава, само заради вашите съмнителни цели.

- Германия НЕ е Съединените Американски Щати.

- Домашното образование е НЕЗАКОННО според Германският закон.

- Ние нито искаме да знаем, нито оценяваме мнението ви за нашите закони.

- Домашното образование е легално в САЩ, така че си стоите там и се борете за правата си там!

Единственото, което Вундерлих, тези така наречени родители искат е: да попречат на децата си да изградят свободно и отворено мнение за света. Те искат да задържат децата си насила в собственият си малък свят, независимо от това, което децата искат или не искат и то само поради някакви си религиозни причини!

От самото начало, тези така наречени родители, набиват собствените си мнения и вярвания на тези бедни деца. Те въобще не са имали шанс да изградят собствено мнение. Това може да се нарече изтезание и то със сигурност вреди на децата и на развитието им като свободни, толерантни и отворени към света членове на обществото. И всичко това се прави, само за  да удовлетвори родителите и за да се разпространят странните им идеи, отвратително!

По мое мнение тези родители трябва да бъдат хвърлени в затвора и да не бъдат пуснати докато всичките им деца не завършат училище. Всеки,  независимо от причините, който вреди на децата си по какъвто и да е било начин, трябва незабавно да се отдели от тях. Ако пък причината е религиозна, човекът трябва да бъде арестуван и затворен.

Сърдечни поздрави!

Щефан Шмит

 

За съжаление, това е виждането на много хора в Германия. И в основата си е официалната позиция на властите относно домашното образование. Позиция, защитавана от държавата и съдилищата.

Това също така, колкото и шокиращо да звучи, е позицията на твърде много хора дори и тук, в Америка.

В имейла си г-н Шмит твърди, че домашното образование пречи на децата да се развият „ . . . като свободни, толерантни и отворени към света членове на обществото.“ Също и че „хората които[домашно образоват] поради религиозни прични трябва да бъдат  арестувани и затворени.“ Толерантен!? Отворен към света!? Свободен!? Не мися, че г-н Шмит оценява иронията в собствените си думи.  Г-н Шмит изопачава думите.

Истински либералното и демократично общество или държава не отвлича деца за да наложи държавно-стандартизирано образование. Всъщност, основните човешки права и принципи поставят правото на родителите да решават как ще образоват децата си, като по-важно дори от самото оцеляване на държавата. (Виж член 4.2 от Международният пакт за граждански и политически права)

Искам Американската хоумскул общност и всички други приятели на свободата да внимават – този начин на мислене не е ограничен само до Германия. Много законодатели и академици в САЩ ще се съгласяват с вижданията на г-н Шмит. Някои от тях дори работят, за да ги осъществят тук. До момента, за щастие, домашното образование (не посещаване на държавно одобрено училище) не е легална (вече) причина за държавата, да отвлича децата ви. Колко време ще се задържи това положение? 

Когато демократична държава като Германия може да нарушава по този начин човешките права – а това което правят е нарушение на човешки права – без да се надигне и гласче на протест от страна на другите свободни държави, трябва да се запитаме, в каква безопасност се намира нашата свобода?

Това не е битка само за домашното образование и не е битка само за това единствено семейство. Това е битка за свободата ни.

Тази битка се води за основното човешко, дадено от Бога право, на всяко семейство да решава как ще изживее живота си. Как иска да отгледа и образова децата си. В какви религиозни или философски виждания иска да вярва и според какви вярвания иска да живее.

Тесногръдството и нетолерантността на г-н Шмит представляват антитеза на ценностите, на които е основана нашата република. Подобни виждания са в противоречие с основните човешки права, които всяка държава трябва да защитава – права, които дори Германия се е задължила да защитва, когато е подписала над дузина договори. Но г-н Шмит и много германски чиновници смятат, че държавата трябва да налага собственото си виждане върху гражданите. Освен това смятат, че държавата трябва да използва сила от всякакъв вид за да постигне тази цел. Толерантност!? Отвореност!? Свобода!?

Не смятам, че това е така, а вие?

Приятели, свободата е под атака. Ще се възправите ли в нейна защита? Ще застанете ли до мен за да подкрепите това семейство и свободата? Моля обадете се, изпратете имейл, факс, пишете на Германското посолство и консулство във вашата област. Време е Германските законодатели да бъдат конфронтирани с истината.

Направете нещо сега, ще ви отнеме само минутка!

Благодаря ви за загрижеността и подкрепата, за това безценно семейство! Очаквайте още информация, докато продължаваме с работата по освобождението на тези деца и подкрепата за родителите. HSLDA помага чрез законови усилия, целящи събирането на семейството.

Категории: Домашно образование, Свобода и образование, Семейство, Държава, Общество