Семинар: Бащите и домашното образование

13 май 2017 · София · Конферентен център „Тракия“

Разговори

Запознанства със семейства, обучаващи децата си у дома. Разговори, въпроси, съвети, обмяна на опит.

Идеи

Как обучавате децата си? Креативност, иновации, индивидуален подход.

Растеж

Как се развива вашето домашно образование? От малко към много. Търпение, постоянство, образование и възпитание.


ЗА СЕМИНАРА


Първото събитие за тази година, организирано от "Асоциация за домашно образование" е семинар на тема: „Бащите и домашното образование“. Желанието ни е да представим реална картина на домашното образование от перспективата на бащите. Къде са татковците в целия образователен процес, каква е функцията им, има ли значение всичко, което правят или не правят във връзка с обучението на децата си?

Лектори ще са четирима бащи с дългогодишен опит в домашното образование, а това, което са решили да споделят с аудиторията е, убедени сме, важно, полезно и насърчително. Искаме да ви разкажем какви усилия полагат бащите за своите деца и какъв плод дават тези усилия. Всички майки са поканени, за да критикуват, хвалят, изискват или просто, за да коментират, как виждат посвещението на своите половинки към училището в дома. Важна тема ще е начинът, по който родителите успяват да разпознаят и развият талантите в децата си. Ще говорим за това, кой трябва да вземе решение, когато никой не иска да вземе решение. Как се управляват конфликтите в семейството и можем ли да насочим енергията на децата в правилна посока – как точно се случва това? Кога един мъж е истински мъж и колко лесно е да станеш баща, но колко трудно всъщност е да си татко!

Ще имаме удоволствието да разнищим тези и много други въпроси в събота, 13-ти май, 2017-та година в Конферентен център "Тракия".

Местата в конферентен център „Тракия“ са ограничени, затова Ви молим да не отлагате своята регистрация за този така важен семинар.

Очакваме Ви!


ГОВОРИТЕЛИ

Тодор Кремов

Баща на четири деца, обучавани единствено у дома. Най-голямият му син Дариел вече е самостоятелен млад мъж, реализирал се в живота, практикуващ добре платена професия. Другите три деца вървят по стъпките на своя по-голям брат и всяко от тях е с уникални дарби и таланти, които Тодор и съпругата му Даниела насърчават и подкрепят.

Тодор е строителен предприемач със собствен бизнес, който от дълги години стои успешно на пазара и очевидно личният му пример е мотивация не само за собствените му деца, но и за мнозина от нас.


Владимир Николов

Владимир е баща на трима домашни ученика, а неговият опит в домашното образование е уникален измежду останалите лектори на семинара, понеже той е изтеглил успешно от държавната образователна система две от децата си. Какво може да ви разкаже Владимир за този преход, ще научите от самия него.

Владимир работи в IT компания, където ръководи екип от програмисти. Редовно участва в събитията, организирани от Асоциацията за домашно образование и подкрепя активно каузата на движението в България.


Елиян Петков

Елиян е баща на четири (и той, да) учащи у дома деца. Неговите домашни ученици са с куп разнообразни таланти и вече имат в дома си стена на славата, украсена с множество медали, купи и грамоти от десетки състезания и конкурси. Елиян и съпругата му Радослава са познати на хоумскул обществеността у нас като редовни лектори във всички събития, организирани от АДО и има защо да е така – те са едни от първите семейства у нас, които са започнали да обучават децата си у дома.

Елиян е собственик на IT компания, рaботи на международния и вътрешния пазар, изнася полезни и увлекателни лекции, и е разбира се, безспорен авторитет в областта на математиката.


Петър Порумбачанов

Председател на „Асоциация за домашно образование“, баща на четири (няма изненада) деца, учащи вкъщи. Най-големият син на Петър, Георги, завърши средното си образование в дистанционна хоумскул програма и вече напусна домашното гнездо, за да си дири щастието. Другите три деца и в момента се екипират за живота на възрастни и някои от тях, като 14-годишният Никола, вече са наясно, какво ще правят с живота си занапред.

Трудно ли е да се изгради подобен начин на мислене, обвързан с поставянето и преследването на цели, ще научите от Петър.


ПРОГРАМА


13 май 2017 · събота

МЯСТО


Конферентен център „Тракия“ · гр.София


Местоположението на Конферентен център „Тракия“ е идеално за спокойното провеждане на събитието, на което Ви каним. Съвсем близо до околовръстното на София, до конферентния център се стига лесно от всяка точка на столицата, а това, че спестяваме на пристигащите от страната тежкия трафик на големия град е безспорно предимство.

До конферентния център може да се стигне и с градски транспорт. Сградата се намира до спирка "Околовръстен път" на автобусна линия 5.


РЕГИСТРАЦИЯ


До 15-ти април таксата за участие е промоционално 20 лв. за човек. След 15-ти април таксата ще е 25 лв. за човек. В таксата са включени топли напитки, сокове и вода, дребни сладки и соленки за кафе паузите, както и обяд.
Семинарът е за възрастни!
Това означава, че има теми, които са само за възрастни и присъствието на деца е неуместно. Ако считате, че децата ви са достатъчно големи и зрели за да присъстват на семинара, то те заплащат посочената такса за човек.

РЕГИСТРАЦИЯТА ЗА СЕМИНАРА ПРИКЛЮЧИ!
Ако имате допълнителни въпроси по отношение на семинара, моля задайте ги във Фейсбук страницата на събитието: