Домашните ученици в MIT

Историята на MIT е пълна с домашни ученици, които са успешна и жизнена част от нашата общност. 

През изминалото десетилетие усетихме наплив от страна на домашнообучени кандидати. Те все още съставляват по-малко от 1% от кандидатите ни (и по-малко от 1% от студентското ни тяло), но тези цифри нарастват. Тези студенти идват от градове, села и пред-градски квартали, всички те са били обучавани у дома или като част от някоя по-голямa общност. Някои имат официална диплома, докато други нямат. Моля запомнете, че ние не изискваме от нашите кандидати диплома за завършено средно образование или приравнена диплома. 

В MIT нямаме специални изисквания спрямо домашнообразованите кандидати. Молбите на тези кандидати, както на всички останали наши кандидати, се обмислят предвид техния контекст, което включва образователни избори, семейна ситуация, географско местоположение, ресурси, възможности и предизвикателства. Въпреки това, има някои съвети, които може да дадем на домашнообразованите ученици, базирани върху успешни кандидати, които сме приели досега. 

  • Едно качество, което търсим във всичките си кандидати, е доказателство за поета инициатива, показваща предприемачески дух, и възползване от всяка появила се възможност. Много от приетите домашнообразовани кандидати са блестящи в тази област. Тези студенти наистина се възползват от свободната си образователна среда, за да се заемат с вълнуващи проекти, да се задълбочат във въпроси, които ги вълнуват, да създават нови възможности за себе си и за другите. 
  • Повечето от приетите домашнообразовани студенти са се възползвали от курсове за напреднали извън домашната среда, като да речем през местния колеж или онлайн училища подобни на EPGY. Копия от тези курсове са много полезни при оценяването на тяхното портфолио. Някои студенти също са се възползвали от курсовете на MIT в edX и OpenCourseWare. 
  • Повечето ни домашни ученици са се възползвали от извън учебни занятия и обществени групи, като да речем обществен оркестър и театър, спорт, ориентиране, религиозни групи, доброволна работа, работа срещу заплащане и т.н. Както повечето други студенти, нашите домашни ученици са активни участници в своята общност. 
  • Много (но естествено не всички) домашни ученици са били активни в летни програми. За някои студенти, летните програми (някои програми, в които честно сме виждали домашни ученици включват CTYTIPPROMYSMathCampRSITanglewood, и Interlochen, както и много други ) представляват прекрасна възможност за работа с други студенти от различни среди в съработнически дух. Менторите в летните програми и работодателите могат да бъдат добър избор за хора, които да напишат препоръка до колежа. 
  • Допълнителни препоръки могат да бъдат особено полезни за много от кандидатите, които са били обучавани вкъщи. Ние приветстваме препоръката от родителя, но изискваме поне три препоръки общо (обикновено от съветник и двама учителя). Насърчаваме ви да предоставите допълнителни препоръки (все пак не носете повече от 5, включително задължителните) от тези, които ви познават добре като да речем треньори, ментори, работодатели, църковни служители и т.н. Моля прикрепете MIT Supplemental Document Cover Sheet към допълнителните препоръки, които ще представите. Може да намерете тази форма на страницата Application Forms на MyMIT account. 
  • MIT възпитаници, работещи като доброволци, наричани Educational Counselors (Образователни съветници) са пръснати из целия свят, те провеждат интервюта от името на MIT Admissions. Силно препоръчваме, всички наши кандидати по възможност да се възползват от интервюто.

 

Информацията е взета оттук:

Превод от английски език: Георги Порумбачанов

Категории: Домашно образование, Свобода и образование, Семейство, Държава, Общество, Закони