Конференция 2015

За пръв път от десет години, Асоциация за домашно образование променя формата на годишните конференции, като кани всички приятели, симпатизанти и въобще хората интересуващи се от домашно образование, на вълнуваща среща в Софийският Университет. Знаем, че един ден е недостатъчен, за да дадем отговор на всички въпроси, които ни интересуват, но също така знаем, че тези конференции са катализатор за много нови приятелства, контакти и сътрудничество. През тези десет години, дейността на АДО провокира обществен дебат за образованието в България. Много организации и граждани станаха активни защитници на свободата в образованието. Постоянно се правят конференции, семинари и срещи. Всичко това показва съзряване в обществото ни, по отношение важността на образованието, което бе дълги години маргинализирано.

Асоциация за домашно образование бе създадена от група семейства, които пожелаха да се съберат в организация, базирана на християнски презумпции, за да изразят в единство своята визия по отношение на образованието в България и неговите фундаментално грешни философски основи. Поради това, че образованието е неизбежно идеологически обременено, то произвежда конфликти в обществото, защото политиката на държавното училище, атакува фундаментални семейни ценности и руши традициите на различните общности в страната ни. Много бързо, до АДО се наредиха ред неправителствени организации, които застанаха ревностно срещу безличностната политика на държавата в сферата на образованието.

Постепенно, движението за домашно образование се разрасна и еманципира от претенциите на държавата за монопол над сектора, за монопол над умовете на децата ни. Точно в този плурализъм, се крие разковничето за успешна конкуренция, която неизбежно води до повишаване на качеството в образованието. Все повече родители виждат алтернатива в свободните форми на обучение и предприемат смели стъпки, за да осигурят качествено образование на своите деца, което означава не просто хаотични знания, а хора с мнение и характер!

Заповядайте на X-та национална конференция за домашно образование!

Десетата национална конференция за домашно образование се организира от Асоциация за домашно образование и Start It Smart, като част от инициативата на Националната мрежа за неформално образование: „Майсторски класове за будители“.

Поканени са всички семейства и институции, които имат отношение към домашното образование в България! Ще се радваме да сте наши гости и да споделите с нас своите въпроси, проблеми и търсения.

Подготвили сме интересна програма, която вярваме ще ни насърчи и вдъхнови в отговорната мисия да сме родители на своите деца.

Имаме удоволствието да ви информираме, че няма таксa за участие в конференцията, но тъй като местата в Аулата на СУ са ограничени, Ви молим да се регистрирате за участие. Очакваме ви!

Категории: Домашно образование, Свобода и образование, Семейство, Държава