Десет причини срещу това да образовате децата си вкъщи

 

Защо да изпращате децата си на училище, вместо да ги обучавате вкъщи?! Ето десет добри причини:

10. Развитие на умения: Държавните училища вършат прекрасна работа, като обучават децата да седят и да мълчат, докато учителя е зает с въдворяването на ред или с извършване на безсмислени административни действия. Способноста да задържиш мозъка на „пауза”, да се научиш да седиш и да не вършиш нищо, е умение, което ще бъде много търсено в конкурентния пазар на бъдещето.

9. Липса на кадърност: Не успях да науча собственото си дете на това – не знам как не успях! Все пак, това важно за живота умение, може да бъде преподадено само и единствено от хора, които са държавно обучени и сертифицирани за това.

8. Финансови аспекти: От финансова гледна точка, не можем да си позволим домашно образование. Как бихме могли, без училищните здравни клиники, да снабдяваме редовно децата с презервативи и противозачатъчни.

7. План 2000: Искам децата ми да научат всичките неща по правилния начин. Като се има предвид, че учебния материал по История се променя толкова често (колкото често се променят политическите интереси – бел.на ред.), искам да съм уверен, че децата ми ще са в час, с най-новата версия на Историята.

6. Предимства в планирането: Да имаме еднаква програма с всички семейства по време на екскурзия си има предимства. По този начин, когато отидем в Орландо, можем да сме сигурни, че ще прекараме заедно времето си в чакане на опашки, вместо да го прахосваме безсмислено по разни глупави атракции.

5. Добри приятелства: Харесвам факта, че в държавното училище, децата ми биха прекарвали толкова много време с хора, които не са от семейството.  Естествено, че предпочитам най-близките приятели на децата ми да не са свързани със семейството, а да бъдат външни хора.

4. Разделение между Църквата и държавата: Колкото по-далеч държим Църквата от държавата, толкова по-добре ще държим децата в държавните училища под контрола на държавата и далеч от „вредното” влияние на Църквата.

3. Социализация: Възможно ли е да има по-добър начин, чрез който да изградите у децата си социални умения, от които ще имат нужда като възрастни от този, да ги държите с деца на тяхната възраст по цял ден!?

2. Големината на класа: Учебен процес не може да съществува в групи, които са по-малки от двадесет ученика. Няма нищо по-хубаво от това, докато изучаваш даден материал, да бъдеш принуден, да напредваш с темпото на други тридесет ученика. Това се налага, за да можеш наистина да развиеш любов към ученето.

1. Темпа на класа: Искам децата ми да знаят, как да учат с правилната скорост. Ако някое дете не може да се движи със скоростта на класа, пада му се да диша прахта на другите. Ако детето учи твърде бързо, трябва да се научи да намаля скоростта. Освен това, какво дава право на което и да е дете да си мисли, че може да учи това, което си поиска, вместо това, което държавата е решила, че трябва да се научи в този клас. Всичко, което някой посмее да научи не в точно определеното време, трябва незабавно да се забрави.

 

Статията е взета оттук

Превод от английски език: Георги Порумбачанов (домашен ученик)

Категории: Домашно образование